dijous, 7 d’octubre del 2010

No tenem prou amb la reforma laboral, i ara volen modificar el sistema de pensions

Fa poc que es va aprovar la Reforma Laboral, que tan perjudica als treballadors, i ara tornen a la carga amb la reforma de les pensions. La Comissió parlamentària del Pacte de Toledo sembla que està a punt de plantejar les línies bàsiques que dibuixaran la modificació del sistema de pensions.
Segons diuen els polítics l'ampliació de 15 a 20 anys del període de càlcul amb el qual es computa la quantia de les pensions és un dels consensos més generals que hi ha, perquè es faria molt a poc a poc i a poc a poc i no es perjudicaria excessivament a ningú.
Això no es cert, ja que segons un informe publicat pel ministeri de Treball a la fi de 2007, l'ampliació a vint anys del període de càlcul reduirà la quantia de les pensions una mitjana del 5,54 per cent. En xifres, aquesta reducció es traduirà en uns 60 euros menys de mitjana al mes, segons conclou l'estudi elaborat per Labour Associats.

No obstant això, aquesta mesura no repercutirà a tots per un igual:
  • Els treballadors que cotitzin per la base màxima, rebran la pensió màxima, que està topada, i no registraran cap minvament en la seva prestació.
  • El que que han cotitzat pel mínim patiran pocs canvis i cobraran la pensió mínima, que també està limitada.
  • Tota la resta, que es la majoria, veurà reduïda la seva prestació duran tota la seva jubilació.
  • Finalment, els únics que poden veure's beneficiats per aquesta iniciativa són els treballadors que hagin contribuït de forma generosa al sistema, i en els últims anys de la seva vida laboral hagin perdut l'ocupació.
Es vergonyós que si la pensió mitja dels jubilats es de 781 €, sigui aquest colectiu el que te que fer tot el esforç. No es llogic que els que tenen jubilacioins multimilionàries, al final acabin cobrant tambe la pensió de jubilació màxima.


Sembla ésser també, que la majoria dels grups parlamentaris estarien d'acord a recomanar que s'ampliï la progressivitat entre les cotitzacions que s'abonen al sistema i les prestacions que es perceben, tal com es va fer en les conclusions de 1995 i de 2003. A partir d'aquí, el Govern haurà de consensuar aquesta modificació amb els agents socials abans de portar-la a terme.
Peró sembla que algunes veus de la patronal s'oposen a que el Govern consensuí amb els sindicats la reforma de les pensions. Aquest es el cas del president de la patronal de grans constructores (SEOPAN), David Taguas, qui va considerar que els sindicats no han de participar en la negociació del sistema de pensions. Quina barra dir això quan ell no tindrà cap problema perquè la seva pensió "està garantida i es multimilionària".
Els treballadors hem de participar en el procés perquè som els que paguem la jubilació i per que las conseqüències s'ens aplicaran a nosaltres.

Voldria dir també que es totalment injust que un treballador  que ha treballat des dels 14 o des dels 12 anys, quan es jubili perdi un percentatge del que de per llei i pel que ha treballat li pertoca.

Baixar les pensions és insolidari i no es sostenible. Solidari perquè els que cobren mes no faran cap esforç i tot el pes recaurà en els mes dèbils. I no es sostenible perquè  condemna a la majoria de jubilats a ser encara mes pobres i als rics cada dia mes rics.

NO HO TENIM QUE PERMETRE!!!!!!!

1 comentari:

  1. Es vergonyós que després del que ens han fet amb la reforma laboral ara facin aixo als que han de jubilar-se.
    On arribarem.....

    ResponElimina